Onze diensten

VERCAUTEREN, EEN EN AL GESCHIEDENIS

Cornelius Cuyckens werd geboren in Puurs op 14-02-1752 en huwde Maria Theresia Van Hoeymissen in 1775. Corneluis was van beroep landbouwer/ brouwer (kossaat).

Hij overleed in Malderendorp in 1831 waar hij toen woonde. Van de zeven kinderen die het gezin achterliet was het Peter (geboren in Malderendorp op 07-05-1784) die zich geroepen voelde om het beroep van landbouwer en brouwer uit te oefenen.

Peter huwde in 1816 met Maria Elisabeth Kuckens.

TERUG DE TIJD IN

Uit het gezin sproten vijf kinderen en het was Carolus Ludocivus Cuyckens, die het beroep opnieuw verder zette. Hij haalde een jonger familielid uit de gemeente Puurs, Joannes Fransiscus Cuyckens die op zijn beurt het beroep van brouwer verder zette. Hij huwde met Maria Van den Bossche. Het was de derde dochter, Maria Delphina die huwde met Alfons Vercauteren in 1898.

 

Ook hij voelde zich geroepen om het beroep van brouwer verder te zetten. Opnieuw bood iemand zich aan… Maurice, de oudste van drie kinderen ging net zoals zijn vader als brouwer aan de slag. Uit zijn huwelijk met Marcelle Cruyplant was het André, opnieuw het oudste kind van de drie, die verder brouwde. In 1960 besloot brouwer André de roerstok aan de muur te hangen voornamelijk door de opkomst van grote brouwerijen. Uit zijn huwelijk werden 2 kinderen geboren en het is Alfons die de bierhandel verder zet.

 

Ondertussen werken ook zijn 2 zonen, Johan en Bert, in de drankencentrale. Naar alle waarschijnlijkheid loopt ook bij Alfons het brouwersbloed door de aderen want onder zijn impuls worden er opnieuw eigen producten     gebrouwen. Kossaat is de jongste telg van de brouwerij maar wellicht niet de laatste.

Stel uw vraag

Wij proberen u zo snel mogelijk te beantwoorden.